راه شماره 7 : عزه در محاصره، جهان در اشغال
هزارتوی کتاب
کانون بهسوي فرداي تربت حيدريه
“هزار توي کتاب” يکي از طرح هاي کانون فرهنگي به سوي فرداست که با استقبال خوبي مواجه شده. طرح را اولين بار در تابستان 84 گروه خواهران کانون اجرا کردند. در حال حاضر هفت “کوچه” از کوچه هاي طرح هزار توي کتاب تنظيم و با موفقيت پشت سر گذاشته شده است. براي اجراي هر “کوچه”ي طرح هزار توي کتاب نزديک به يک ماه وقت لازم است. در طرح هزار توي کتاب يازده تا دوازده کتاب کوچک و کم حجم را که نيازي به بحثهاي گروهي ندارد در زمينه هاي مختلف مانند داستان، روانشناسي، مذهبي، زندگينامه مشاهير، شعر، تاريخ، ادبيات و ... از نويسندگان مختلف در کوچههاي غيرفيزيکي قرار گرفته است. کتابها به ترتيب از کوچه اول به بچه ها داده مي شود. انتهاي هر کتاب پاکتهايي تعبيه شده که داخل آنها برگه اي قرار دارد. هر شخص پس از مطالعه کتاب موظف به طرح سوالي از کتاب است و در ضمن بايد به سوال خواننده قبلي هم پاسخ بدهد. بچه ها کتابهاي کوچک را يک روز در ميان با هم عوض مي کنند. اين کار ادامه پيدا مي کند تا زماني که کتابهاي آن کوچه به پايان برسد. بعد از اتمام کتابهاي هر کوچه بچه ها در جلسه اي دور هم جمع مي شوند. اين کار سه منفعت دارد.
- بچه ها سوال و جوابهاي پشت کتابها را مي خوانند
- با ديدگاه بچه هاي ديگر در مورد آن کتاب آشنا مي شوند.
- مطالب کتاب را ديرتر فراموش مي کنند و به نکات مهم و اصلي آن کتاب پي مي برند و يک خلاصه مفيد از آن کتاب به دست ميآورند .
ما سعي کرده ايم که با استفاده از اين طرح کتابخواني را به عملي شيرين و سريع تبديل کنيم و اطلاعات بچه ها را در زمينههاي مختلف بالا ببريم و با نويسنده هاي مختلفي آشنا کنيم .
طرح هزار توي کتاب، کتابخواني را شبيهسازي کرده و سبب شده که بچه ها از کتاب خواندن خسته نشوند در اصل اين گامي کوچک در مسير پر نشيب و فراز زندگي مي باشد. بچه ها با گذراندن کوچه هاي هزار توي کتاب با مسائل مهم و مختلف زندگي و طرز برخورد با آنها آشنا مي شوند و به جواب بسياري از سوالهادر ذهنشان پي ميبرند و کم کم فرهنگ کتابخواني بين جوانان گسترش مي يابد و خودشان به دنبال کتابهاي مختلف ميروند.
|